Test af de bedste jagtkameraer

Test af de bedste jagtkameraer

På denne side finder du vores seneste nye test af jagtkameraer. Et jagtkamera kan både bruges af vildtjægere, landmænd og virksomheder til at overvåge dyrs færden eller blot store naturområder.

Så hvis du er i tvivl om, hvilket jagtkamera du skal vælge, er du landet det rigtige sted. Vi har samlet flere modeller i en test her på siden. Denne test kan hjælpe dig med at få et overblik over nogle af dine muligheder. Samtidig får du også indsigt i, hvad der egentlig er muligt med et jagtkamera.

Sådan fungerer et jagtkamera

Et jagtkamera er et kamera, der er lavet specielt til at kunne bruges i naturen. Det er typisk placeret i et træ, hvorfra det kan tage billeder og eventuelt optage video fra.

Et jagtkamera fungerer typisk ved, at det har en bevægelsessensor. Det vil sige, at kameraet tager billeder og eventuelt optager video, når der er en eller anden form for bevægelse inden for kameraets rækkevidde.

Der er dog også nogle jagtkameraer, der er udstyret med en timelapse-funktion. Det betyder, at der er sat et fast interval for, hvornår kameraet skal tage billeder og optage.

Overvej dette når du skal vælge et jagtkamera

Når du skal finde ud af, hvilket jagtkamera du skal vælge, er der flere forskellige ting, som du bør overveje, når du sammenligner to forskellige produkter.

Nogle af de vigtigste ting du bør have for øje er:

 • Billede- og videokvaliteten
 • Reaktionstiden
 • Billede vinkel: Hvor bred en optagervinkel har kameraet
 • PIR rækkevidde: Hvor langt rækker bevægelsessensoren
 • IR rækkevidde: Hvor langt kan kameraet se i mørke
 • Batterilevetiden
 • Prisen

Kvaliteten på billeder og videoer

Kvaliteten kan variere en del imellem de forskellige modeller på markedet. Du er derfor nødt til at overveje, hvor vigtig billed- og videokvaliteten er for dig. Derudover skal du også tænke på, om det er vigtigt, at du får gode billeder og optagelser særligt om natten.

Reaktionstiden

En af de vigtigste ting for et jagtkamera, som du bør kigge på, er hvor lav eller høj reaktionstid kameraet har. Reaktionstiden referer til hvor lang tid der går fra at et jagtkamera bliver aktiveret til det begynder at filme. Hvis man skal overvåge meget hurtige dyr, så kan små sekunder have en stor betydning for kvaliteten af dine optagelser.

Billedvinkel og rækkevidde

En tredje ting du skal holde øje med, er billedvinklen på dit jagtkamera.

Billedvinklen fortæller dig, hvor stor en vinkel jagtkameraet optager eller fotograferer i. Denne specifikation er vigtig, da det afgør i hvor stort et område kameraet kan fotografere.

Samtidig er der stor forskel på, hvor godt jagtkameraer fungerer i henholdsvis lys og mørke. Alle jagtkameraer, er udstyret med infrarøde dioder, som tillader det at tage billeder om natten. Men her kan der være stor forskel på kvaliteten af nat-billeder, og hvor lang rækkevidden er for de infrarøde LED-dioder.

Batterilevetid

En tredje ting, der også er vigtigt at kigge på, er hvor langt tids batterilevetid et givent kamera har.

Batterilevetiden er vigtig for rigtig mange, da den er afgørende for, hvor ofte du skal ud til dit kamera for at skifte batterierne på det. Da jagtkameraer er designet til at hænge afsides steder, er det afgørende for dets funktionalitet, at du ikke skal fysisk forbi det i tide og utide. Derfor er alle jagtkameraer udstyret med en god batterilevetid, men der er stadig store forskelle på de enkelte kameraer.

Prisen – hvad må jagtkameraet koste?

Prisen er også en faktor, du skal tage højde for.

Der er jagtkameraer både i den høje og den lave prisklasse. Det er derfor en god idé, at du gør dig nogle overvejelser omkring, hvad du vil betale for det.

Dog kan man som tommelfingerregel regne med at man får hvad man betaler for. De dyreste kameraer vil derfor oftest have flere funktioner og mulighed for at levere videoer og billeder af højere kvalitet end tilsvarende billigere produkter.

SG520 (D)-24M kompakt jagtkamera fra Bolyguard

Produkt Pris Køb her
Bolyguard SG520 (D) vildtkamera 999,00 kr. KØB HER

Det første jagtkamera i vores test er SG520 (D)-24M kompakt jagtkamera fra Bolyguard. Bolygiard har mange populære vildtkameraer. Her er det særligt deres SG520, der er yderst populært samt ikke mindst deres Bolyguard MG984.

Men vi starter med Bolyguard SG520.

Her er der tale om et yderst populært jagtkamera, som rigtigt mange bruger. Det særligt ved dette jagtkamera er, at det er nemt at komme i gang med at bruge, selvom der her er tale om et jagtkamera med rigtig mange funktioner.

Nogle af de nyeste og bedste funktioner i dette kamera inkluder en 24 MP fotoopløsning, full HD-video og sorte, infrarøde dioder samt dansk sprog i menuerne.

Derudover er der selvfølgelig mulighed for at vælge imellem, om der skal tages billeder eller laves en video, når der registreres bevægelse. Du har også mulighed for at lave en kombination, så du både får billed- og videomateriale.

Når du skal se billederne eller videoen, kan du blot tilslutte SD-kortet til din computer – fx med en kortlæser.

Kameraet fungerer både om dagen og om natten. Om dagen vil du få billeder og optagelser i farver, hvor det vil være i sort/hvid om natten. Med en pris på under 1000 kr. er der kort sagt tale om et rigtigt godt jagtkamera til en meget fornuftig pris.

Dette kamera er relevant at overveje for alle relevante målgrupper som jægere, virksomheder og ikke mindst landmænd.

 • Billedsensor: 5MP CMOS
 • Fotoopløsninger: 5MP, 10MP, 24MP (interpoleret)
 • Videoopløsninger: 1920×1080 (20 fps), 1280×720 (20 fps) og 640×480 (20 fps)
 • Synsfelt: 55°
 • Reaktionstid: <0.7s
 • Rækkevidde på PIR-sensor: 26 meter
 • Rækkevidde på IR-nattesyn: 21 meter
 • Videovarighed: 5-60 sekunder
 • Multifotos: 1, 2 eller 3 fotos
 • Timelapse-interval: 5 minutter til 8 timer

Spypoint Link-micro 4G med indbygget SIM-kort

Produkt Pris Køb her
Spypoint Link-micro 4G med indbygget SIM-kort 1.499,00 kr. KØB HER

Det næste kamera vores test kommer fra Spypoint. Her er der tale om et kamera i den høje ende af såvel pris og kvalitetsskalaen. Men du får stadig en utrolig god værdi for pengene. Med dette kamera medfølger som noget helt særligt et SIM-kort samt micro SD-kort. Det betyder, at du kan få sendt billedmateriale til dig selv 24 timer i døgnet.

Ved denne model behøver du ikke at bekymre dig om abonnement til SIM-kortet. Du får nemlig en pakkeløsning, hvor der bliver sendt op til 100 billeder til dig om måneden. Er dette ikke helt nok for dig, kan du dog sagtens opgradere, så du får en abonnementsløsning efter dine behov.

Sidst men ikke mindst får du her et kamera med en opløsning på hele 10MP, hvilket er din garanti for at få billeder i meget høj kvalitet.

Ved denne model skal du dog være opmærksom på, at den ikke kan optage video.

 • Fotoopløsning: 10 MP
 • Rækkevidde for infrarødt lys: 24 meter
 • Rækkevidde for PIR-bevægelsessensor: 24 meter
 • Reaktionstid: 0,5 sekunder
 • Multi-fotos: op til 2 fotos per bevægelseshændelse
 • Gratis app

Seissiger S378E Special-Cam LTE 12 MP jagtkamera med MMS/e-mail

seissiger S378E jagtkamera

Produkt Pris Køb her
Seissiger S378E Special-Cam LTE 12 MP jagtkamera med MMS/e-mail 3.399,00 kr. KØB HER

Vores tredje kamera kommer fra Seissiger og er af yderst høj kvalitet. Kameraet er i den højere prisklasse, hvilket betyder at du får en masse smarte funktioner med dette jagtkamera.

Ligesom vores kamera ovenfor, så fungerer denne model, også er med et SIM-kort. Dette jagtkamera sender både videooptagelser og billeder via e-mail. Du har dog også mulighed for at modtage dine billeder på MMS, hvis du ønsker det. Dette er dog ikke muligt med videoer, der kun kan sendes via e-mail.

Det smarte er dog, at du kan opstille kameraet langt fra din bopæl og samtidig se de mange billeder og videoer, selvom du ikke er i nærheden af kameraet. Det behøver ikke kun at være dig, der er tilknyttet kameraet. Der kan knyttes hele fire forskellige brugere til, som får tilsendt billeder og videoer.

En særlig detalje ved dette jagtkamera er, at der benyttes tovejskommunikation. Det betyder, at du via SMS kan sende kommandoer til kameraet. Det kan for eksempel være, hvis du ønsker billeder, selvom der ikke er bevægelse. Du kan også ændre kameraets indstillinger ved hjælp af særlige SMS-kommandoer.

Du får her et jagtkamera med en masse smarte funktioner, samtidig med at du får et langtidsholdbart kamera, som du kan have hos dig i mange år fremover.

 • Fotoopløsning: maksimum 12 MP
 • Videoopløsning: Full HD 1080P / 30 fps med lyd
 • Synsfelt: 60° vandret = FOV
 • Reaktionstid: 0,5 sekunder
 • Rækkevidde på infrarødt lys: 20 meter
 • Rækkevidde på PIR-bevægelsessensor: 20 meter
 • Videovarighed: maksimum 30 sekunder
 • Multifotos: 1-10 fotos

Vi tester alle typer af specialkameraer

Når man er på udkig efter et specialkamera, kan det være svært at vide hvad man skal være opmærksom på.  Vi vil  gerne hjælpe dig til at finde ud af hvilket kamera, der er det rigtige for dig. Derfor tester vi et væld af forskellige kategorier af specialkameraer for dig. Vi kigger på kameraernes funktioner og specifikationer og fremhæver fordele og ulemper. Slutresultatet skulle gerne være, at det er nemmere for dig at vælge det rigtige kamera i første forsøg. Her på siden kan du se tests af både bakkameraer, dashcams, vildtkameraer, IP-kameraer, actionkameraer og spionkameraer.

Få hjælp til at vælge det rette jagtkamera

Hvis du stadig er i tvivl om, hvilket jagtkamera, der passer bedst til dine behov, så tøv endelig ikke med at kontakte os. Vi står altid til rådighed.

Vi har mange års erfaring med rådgivning indenfor jagtkameraer. Hvis du leder efter et helt specifikt kamera, som ikke er at finde på vores side, vil vi også meget gerne hjælpe dig med at anskaffe det, hvis muligt. Du kan kontakte os her på kontaktsiden.

3.5/5 (2 Reviews)

Om forfatteren

admin administrator

Skriv et svar