Batteridrevne overvågningskameraer

Batteridrevne overvågningskameraer

Vi lever alle med risikoen for om det er dit, mit eller din nabos hjem, der bliver udsat for indbrud. Ingen har lyst til at blive en del af statistikken og de indbrud, som hvert år rammer masser af danske hjem.

Der er naturligvis en masse du selv kan gøre for at undgå ubudne gæster i dit hjem og undgå at få en ubehagelig overraskelse, når du kommer hjem.

I denne artikel anmelder og sammenligner vi to batteridrevne overvågningskameraer fra Reolink, du kan sætte op både udenfor og inden for f.eks. uden for dit hus, sommerhus, i skuret eller garagen.

På den måde kan du trygt sikre dig at du altid ved om der er ubudne gæster, når du ikke er hjemme.

Batteridrevne overvågningskameraer stiger i popularitet

Batteridrevne overvågningskameraer bliver lige nu mere og mere populært i hele Danmark, og det er med god grund.

I modsætning til traditionelle overvågningskameraer der skal tilsluttes med et kabel, så er de batteridrevne overvågningskameraer ofte lettere at montere og bruge sammenlignet med almindelige kameraer. Derudover kan kameraerne ofte placeres andre og mere diskrete steder end almindelige kameraer fordi, at der ikke skal tilsluttes et kabel til en stikkontakt eller en anden strømkilde.

Dog skal man også acceptere, at man med jævne mellemrum skal huske at skifte batterierne på sine kameraer. Hvis man overvåger et meget stort område med mange kameraer, kan dette være et nødvendigt onde. Det faktum at kameraerne er batteridrevne har dog ingen negativ indflydelse på kameraets ydeevne eller kvalitet.

Overvej dette når du skal vælge dit batteridrevet overvågningskamera

Når du skal købe et batteridrevet overvågningskamera, er der som altid en række specifikationer man skal være særlig opmærksom på, hvis man ønsker at finde det bedste kamera til sine behov. Nogle af de vigtigste ting at have for øje her, er følgende:

  • Videoopløsning
  • Billedvinklen / Synsfelt – FOV diagonalt (grader)
  • Prisen

Videoopløsning:

Det første vi altid vil anbefale dig at kigge på når du skal købe et kamera, er videoopløsningen. For et kamera er det afgørende, at du kan få taget billeder og videoer i høj kvalitet. Når det kommer til overvågningskameraer, er det også vigtigt at se på, om kameraet er beregnet til udendørs eller indendørs brug eller begge dele. Hvis det er beregnet til udendørs brug, bør det også kunne optage videoer og tage billeder i høj kvalitet om natten, når mørket falder på. Kvaliteten af et kameras videoopløsning vil altid være en god indikator for, hvor godt et kamera, der er tale om.

Billedvinklen:

En tredje ting du skal holde øje med, er billede vinklen på dit kamera.

Billedvinklen fortæller dig, hvor stor en vinkel dit kamera optager eller fotograferer i. Denne specifikation er vigtig, da det afgør i hvor stort et område kameraet kan fotografere og dermed overvåge. Jo større et område du skal overvåge, jo større bør billedvinklen på dit kamera være. Hvis du skal overvåge eller relativt lille eller smalt område, så kan du sagtens bruge et kamera med en mindre optagervinkel.

Prisen:

Ligesom med mange andre former for elektronik, så får man typisk hvad man betaler for. OG det gælder også her. Dyrere kameraer vil typisk have flere specifikationer og anvendelsesmuligheder end billigere kameraer. Ved batteridrevne kameraer er vi dog i et prisleje, hvor de fleste kan være med – både privatpersoner og små og store virksomheder.

Reolink Argus Eco

Produkt Pris Køb her
Reolink Argus Eco 799,00 kr. Til butik

Det første af de to batteridrevne overvågningskameraer er Reolink Argus Eco.

Reolink Argus Eco er et kabelfrit overvågningskamera. Det kabelfrie kamera giver det den optimale fleksibilitet og tilpasningsevne til at blive monteret lige, hvor du ønsker. Uanset om du foretrækker det batteridrevne overvågningskamera er placeret under udhænget på dit hus, på husmuren eller på skurvæggen.

Overvågningskameraet kommer med genopladelige batterier, der sikrer en stabil strømtilførsel uden et strømkabel. Det batteridrevne overvågningskamera skal ca. hver anden til hver tredje måned afhængig af anvendelse have genopladet batterierne.

Det batteridrevne overvågningskamera Argus Eco fra Reolink kan både monteres udendørs eller indendørs.

Specifikationer for Argus Eco

Miljø: Udendørs og indendørs

Lagring: SD-kort

Videoopløsning: Full HD 1080p (1920 x 1080)

Nattesyn afstand: 10 meter

App til smartphone: Ja

Motorstyring: Nej

Tilslutning: Trådløst Wi-Fi

Bevægelsessensor: PIR

Driftstemperatur min. (gr. C): -10

Driftstemperatur maks. (gr. C): 55

Synsfelt /FOV diagonalt (grader): 100 grader

Reolink Argus 2

Produkt Pris Køb her
Reolink Argus 2 1099,00 kr. Til butik

Det andet batteridrevne overvågningskameraer fra Reolink er Argus 2.

Kameraet er, lige som Argus Eco, trådløst. Argus 2 kræver derfor en sikker Wi-Fi forbindelse og en opladning, for at kunne fungere optimalt. Foretrækker du ikke at skulle huske på at få dine batteridrevne overvågningskamera opladet med jævne mellemrum, kan du også til Argus 2 tilslutte et lille solcellepanel.

Argus 2 kan monteres og installeres uden komplicerede tekniske indstillinger. Derfor er overvågningskameraet hurtig klar til brug efter monteringen er fuldført.

Det batteridrevne overvågningskamera har en god billedopløsning, der giver et klart billede. Kameraet kan filme en vinkel på 130 grader og kan opfange bevægelser på op til 10 meters afstand. Dette er ideelt hvis kameraet skal kunne filme et bredt område, såsom en have, gård eller terrasse.

Argus 2 kan sættes op både udendørs og indendørs afhængigt af, hvor du ønsker at montere dit batteridrevne overvågningskamera.

Specifikation for Argus 2

Miljø: Udendørs og indendørs

Lagring: SD-kort

Videoopløsning: Full HD 1080p (1920 x 1080)

Nattesyn afstand: 10 meter

App til smartphone: Ja

Motorstyring: Nej

Tilslutning: Trådløst Wi-Fi

Bevægelsessensor: PIR

Driftstemperatur min. (gr. C): -10

Driftstemperatur maks. (gr. C): 55

Synsfelt /FOV diagonalt (grader): 130 grader

Sammenligning af Argus Eco og Argus 2

Den opmærksomme læser kan hurtigt se at de to batteridrevne overvågningskameraer har mange af de samme specifikationer og muligheder.

Forskellen mellem de to overvågningskameraer skal findes i kameraernes designs, dimensioner, i deres synsfelt og i rækkevidden for bevægelsessensorerne installeret i kameraerne.

Argus Ecos dimensioner er 7,1 cm i omkreds x 18,6 cm og Argus 2 har dimensionerne 9,6 x 5,8 x 5,9 cm. Hvorvidt du skal vælge Argus Ecos og Argus 2 afhænger derfor af, hvor du ønsker at montere det batteridrevne overvågningskamera.

Forskellen mellem de to overvågningskameraer skal findes i kameraernes designs, dimensioner, i deres synsfelt og i rækkevidden for bevægelsessensorerne installeret i kameraerne.

Argus Ecos dimensioner er 7,1 cm i omkreds x 18,6 cm og Argus 2 har dimensionerne 9,6 x 5,8 x 5,9 cm. Hvorvidt du skal vælge Argus Ecos og Argus 2 afhænger derfor af, hvor du ønsker at montere det batteridrevne overvågningskamera.

Ønsker du at montere kameraet på en vertikal flade med meget plads, såsom på en husmur eller på en væg i træ, passer Argus 2s dimensioner bedst.

Argus Eco kan ligeledes monteres på en husmur eller en væg, men kan med fordel monteres steder, hvor der er begrænset med plads, da Argus Eco fylder mindre på fladen den monteres på. Dog, stikker Argus Eco mere ud fra monteringsfladen sammenlignet med Argus 2. Argus Eco kan med fordel også monteres på horisontale flader, såsom udhænget på dit hus, skur eller garage. Dette er muligt, fordi Argus Ecos er designet med en fleksibel ’fod’, der kan tilpasses efter dit behov og ønsker for montering.

Foretrækker du at dit overvågningskamera kan se et så stort område som muligt, bør du vælge Argus 2. Sammenlignet med Argus Eco, har kameraet i Argus 2 et 30 grader større synsfelt og kan derfor filme over et større område. Bevægelsessensorerne på Argus 2 har også en længere rækkevidde sammenlignet med Argus Eco. Det betyder at bevægelser skal være tættere på Argus Eco overvågningskameraet end på Argus 2 for at kameraet opfanger bevægelserne.

Tilkøb et solcellepanel til dit kamera

For at undgå at dit batteridrevne overvågningskamera løber tør for strøm, kan du overveje at tilkøbe lille solcellepanel til dit kamera.

Solcellepanellet fra Reolink er specielt udviklet til at genoplade batteridrevne kameraer, såsom Argus Eco og Argus 2, løbende. På den måde slipper du både for at oplade dine kameraer i tide og i utide, og sikrer at dine batteridrevne overvågningskameraer aldrig løber tør for strøm og altid er tændt.

Vores udvalg af batteridrevne overvågningskameraer udvikler sig hele tiden

Siden batteridrevne overvågningskameraer tidligere ikke har fyldt meget i danskernes bevidsthed, har dette også være afspejlet i vores udvalg af kameraer. Vi forventer dog at vores udvalg af kameraer vil vokse i den kommende tid og vi vil løbende tilføje flere produkter til denne test i takt med at vi får dem hjem og får dem afprøvet.

Få professionel hjælp til at vælge det rigtige batteridrevne overvågningskamera?

Kan du stadig ikke bestemme dig for hvilket kamera, der bedst dækker dit behov for indendørs- eller udendørsovervågning af dit hjem, så tøv ikke med at kontakte os.

Vi har mange års erfaringer med batteridrevne overvågningskameraer. Derfor er vi altid klar til at rådgive dig og hjælpe dig med at finde det helt rigtige batteridrevne overvågningskamera, der dækker dine behov og ønsker.

3.7/5 (3 Reviews)

Om forfatteren

admin administrator

Skriv et svar