Anmeldelse af bakkameraer til lastbiler

Anmeldelse af bakkameraer til lastbiler

Mange lastbiler kører med bakkamera som ekstra assistance til at afdække de blinde vinkler og steder der ikke kan ses med spejlene. Det kan være et godt supplement at have et cyklistkamera sammen med spejlet i højre side, så chaufføren nemmere undgår at overse cyklister ved højresving. Flere af systemerne med kameraer til lastbiler har mulighed for tilslutning af flere kameraer til én monitor. Det gælder både kabelførte installationer og sæt med trådløst kamera til lastbil.

I denne artikel vil vi anmelde nogle af de forskellige løsninger til bakkamera på lastbiler. Vi ser både på komplette anlæg og trådløse kameraer der kan anvendes med en iPhone / iPad eller Android mobil eller tablet.

Trådløst bakkamerasæt med 7″ monitor og 1 kamera

Produkt Pris Køb her
Trådløst bakkamerasæt med 7" monitor og 1 kamera 2999kr Til butik

Det første sæt vi ser på er en komplet løsning med trådløst kamera og en trådløs monitor. Det er populært til større køretøjer – herunder især lastbiler. Sættet kan udbygges med ekstra trådløse kameraer – op til 4 stk. kameraer i alt. Med digitalt trådløst signal opnår man en højere rækkevidde og et mere stabilt billede – sammenlignet med analogt signal. Desuden får man en ekstra fordel med et krypteret, lukket signal, så der ikke er risiko at man pludselig se et billede fra nabobilens kameraer. Der bliver etableret en parring mellem kamera og monitor, som ikke kan påvirkes af andre biles kameraer. Med i sættet følger ét trådløst bakkamera og en monitor med indbyggede trådløse modtagere. Der kan suppleres med fx et cyklist-kamera til kanal 2 – som kan være med til at forebygge højresvingsulykker. Monitoren kan via triggerledninger kobles sammen med blinklyset, så cyklistkameraet automatisk vises i fuld skærm, når blinklyset til højre aktiveres.

Der er naturligvis infrarøde dioder indbygget i kameraet, så det også fungerer i mørke eller ved svag belysning. Lyset fra dioderne er effektive ved en afstand på ca. 8-10 meter fra bakkameraet.

Specifikationer

Monitor: 7”
Billedkvalitet: 800 TV Lines
Billedvinkel: Optager i op til 120 grader
Tilslutningsmuligheder: op til 4 kameraer
Nattesyn: Ja
Pris: 2.999 kr.

Professionelt kabelført bakkamerasæt med 7” skærm

Produkt Pris Køb her
Professionelt kabelført bakkamerasæt med 7” skærm 1699kr Til butik

Med denne løsning har du samme muligheder som med det trådløse kamera til lastbil – bortset fra at signalet er kabelført i stedet for at være trådløst. Det kabelførte kamera giver naturligvis nogle begrænsninger i forhold til placeringen på lastbilen, sammenlignet med det trådløse kamera. Men du får en lidt billigere løsning og du kan altid være sikker på at have et klar og tydeligt billede på skærmen, uden udfald. Der medfølger ét kabelført kamera og en skærm med fire indgange. Du kan tilkøbe ekstra kameraer, hvis du har brug for fx et cyklist kamera til forebyggelse af højresvingsulykker – udover et bagudvendt bakkamera til lastbilen. Kablerne mellem skærmen og bakkameraerne er ikke med i pakken. Det findes i længder fra 5 meter til 20 meter og tilkøbes efter behov. Kablerne er med fire ledere og 4-polede stik, som gør det muligt at skærmen giver strøm til kameraerne samtidigt med at der sendes videosignal til skærmen. Der er indbyggede infrarøde dioder, så bakkameraerne til lastbilen fungerer i mørke. Billedet er i farver ved dagslys og sort/hvid i mørke.

Specifikationer

Monitor: 7”
Billedkvalitet: 800 x 480 pixels
Billedvinkel: Optager i op til 120 grader
Tilslutningsmuligheder: op til 4 kameraer
Nattesyn: Ja
Pris: 1.999 kr.

Trådløst Wi-Fi bakkamera til iPhone og Android

Produkt Pris Køb her
Trådløst Wi-Fi bakkamera til iPhone og Android 999kr Til butik

Her får du et bakkamera til lastbil uden medfølgende skærm. Kameraet fungerer trådløst via Wi-Fi sammen med en iOS eller Android enhed. Du bruger din mobil eller tablet som skærm. Så hvis du synes at du i forvejen har skærme nok ved lastbilens førerplads, så kan du spare en skærm med denne løsning. Når kameraet tændes, etableres et Wi-Fi netværk i kameraet på samme måde som en almindelig Wi-Fi router. Din smartphone skal indstilles til at logge på dette Wi-Fi og kan derefter via den tilhørende app vise videobilledet fra kameraet. Hvis du har brug for et nemt trådløst kamera og ikke har krav om en høj opløsning, kan denne løsning være et godt bud. Har du større krav til opløsning og ekstra funktioner, kan du overveje at se nærmere på det fjerde kamera i artiklen, som også er trådløst via Wi-Fi, men byder på flere muligheder og Full-HD videobillede.

Specifikationer

Monitor: Ingen medfølgende
Billedkvalitet: 720 x 480 pixels
Billedvinkel: Optager i op til 115 grader
Tilslutningsmuligheder: ét kamera
Nattesyn: Ja
Pris: 999 kr.

Bakkamera Full HD til iPhone / Android i kraftigt kabinet

Produkt Pris Køb her
Bakkamera Full HD til iPhone / Android i kraftigt kabinet 1699kr Til butik

Luksusudgaven af det trådløse kamera til lastbil. Kameraet virker i princippet som det forrige i denne artikel – dette er blot en bedre og mere avanceret løsning til den kræsne bruger. Her er ikke sparet på funktionerne og billedkvaliteten er absolut i særklasse, når vi snakker trådløse kameraer til lastbiler.

Denne model fungerer med et Wi-Fi netværk, der udgår fra kameraet og giver adgang til at smartphones og bærbare computere kan oprette trådløs tilslutning. Gennem denne forbindelse sendes videobilledet, som har en ekstra høj opløsning, der svarer til Full-HD – også kalde 2 megapixels. Du kan også tilgå en række forskellige indstillinger. En af indstillingerne er, hvordan de indbyggede dioder skal lyse i mørke. Du kan vælge mellem infrarødt lys, som er næsten usynligt og giver et sort/hvidt billede – eller almindeligt hvidt lyd, som giver et farvebillede, selv om det er mørkt. En anden indstilling er den indbyggede optage-funktion, der kan aktiveres til at optage video eller fotos kontinuerligt og lagre i den indbyggede hukommelse, som har en kapacitet på 32 GB. Du kan også vælge at der kun skal optages, når der registreres bevægelse og dermed bruge kameraet som en slags overvågningskamera. Hvis der findes et Wi-Fi netværk med internetadgang i nærheden af bakkameraet, kan du indstille at kameraet skal bruge dette netværk og dermed få adgang til trafik på internet. Det kan være interessant, hvis du vil bruge det til overvågning og du gerne vil følge med på din smartphone, selv om du kommer udenfor kameraets trådløse rækkevidde.

Bevægelses-sensoren kan endda bruges til at afsende e-mails til dig, når kameraet registrerer at nogen bevæger sig. Så hvis du normalt bruger det som bakkamera under kørsel, kan du bruge det som overvågning med alarmering, når du holder parkeret og gerne vil følge med i, om uønskede personer nærmer sig lastbilen. I denne situation kan videooptagelserne også være interessante til at dokumentere kriminelle handlinger som hærværk eller tyveri. Optagelserne lagres i Full-HD kvalitet og vil være velegnede som bevismateriale. Du skal blot huske at overhold lovgivningen om videoovervågning på offentlige arealer.

Dette trådløse kamera til lastbil er på mange måder et meget alsidigt og fleksibelt kamera, der kan anvendes i mange forskellige situationer og kan tilpasses skiftende behov.

Specifikationer

Monitor: Ingen medfølgende
Billedkvalitet: 1920 x 1080 pixels
Billedvinkel: Optager i op til 90 grader
Tilslutningsmuligheder: ét kamera
Nattesyn: Ja
Pris: 1.699 kr.

 

Få hjælp til at vælge det rette bakkamera til lastbil

Hvis du stadig er i tvivl om, hvilket bakkamera til lastbil, der passer bedst til dine behov, så tøv endelig ikke med at kontakte os. Vi står altid til rådighed.

Vi har mange års erfaring med rådgivning indenfor bakkameraer til en bred vifte af formål. Hvis du leder efter et helt specifikt kamera, som ikke er at finde på vores side, vil vi også meget gerne hjælpe dig med at anskaffe det, hvis muligt. Du kan kontakte os her.

4.5/5 (2 Reviews)

Om forfatteren

admin administrator

Skriv et svar