Bakkamera til autocamper

Bakkamera til autocamper

I denne artikel vil vi gennemgå nogle af mulighederne for at sætte et bakkamera på en autocamper. Ved at læse artiklen, kan du få et overblik over fordelene og ulemperne ved de nogle af de forskellige løsninger. Der findes naturligvis flere kameraer på markedet end dem vi gennemgår her. Produkterne i artiklen er blevet udvalgt på baggrund af deres kvalitet, pris og popularitet.

Hvorfor montere bakkamera på autocamper?

Når du skal orientere dig bagud i en autocamper, er du som regel begrænset til at bruge sidespejlene, fordi der ikke er en bagrude, du kan se gennem. Med sidespejlene får du et udsyn langs siderne og du kan se biler, der er langt bagude. Men der er et stort område bagved autocamperen, du ikke kan se. Det betyder, at du ikke kan vide, om der er forhindringer bag autocamperen, når du skal bakke. Desuden kan du ikke se de biler, der kører lige bagved autocamperen. Derfor kan et bakkamera være nyttigt at bruge – både når du skal bakke eller lave andre manøvrer – men også i høj grad som orienteringskamera, når du kører på motorvejen og gerne vil kunne se, om der er bagvedkørende biler eller andre køretøjer, du skal tage hensyn til ved overhaling eller vognbaneskift.

Hvordan fungerer et bakkamera?

Et bakkamera kan aktiveres, når du sætter din bil i bakgear, så du både får et bedre overblik over, hvad der foregår bag dig, hvilket både mindsker risikoen for personskader og skader på din bil. Du kan også vælge at bakkameraet skal være aktivt hele tiden under kørslen. En tredje mulighed er at bruge bakkameraet som overvågning af området bag autocamperen, mens du holder parkeret.

Overordnet skal du overveje to typer bakkamera til autocamper: trådløse og kabeltrukne kameraer. Der er fordele og ulemper ved begge typer. Et trådløst bakkamera vil typisk ikke kræve så lang tid til installation. Men du skal huske at der også skal trækkes strøm til både skærm og kamera, selv om det er trådløst. En kabelført installation er som regel billigere – men kan kræve lidt længere tid til installationen. Du vil til gengæld få et mere fejlfrit og stabilt system uden risiko for udfald.

Hvad skal du holde øje med, når du skal købe bakkamera til din autocamper?

Nogle af de vigtigste funktioner, du skal tænke på:

Monteringsmuligheder

Når du monteret kameraet på bagsiden af autocamperen, er det væsentligt at overveje, hvor kameraet skal placeres og hvilke udformninger af kameraet, der vil være mest velegnet til den ønskede placering. I denne forbindelse skal du huske at tænke på, hvor du kan finde en strømkilde i nærheden af kameraet – eller hvor du kan trække kabel, hvis det bliver et kabelført system.

Skal det være trådløst eller kabeltrukket?

Et trådløst system kan være nemmere at montere og du kan vælge mellem et system med permanent skærm eller uden skærm, hvor du i stedet bruger en iPad eller iPhone som skærm. De kabeltrukne bakkameraer til autocamper er en mere driftsikker løsning og kræver lidt ekstra tid til at trække et kabel mellem monitor og bakkamera.

Billedvinklen

Selve kameraet har en linse, der lader lys passere ind på en foto-chip. Linsens udformning er afgørende for hvor stor billedeinklen eller synsfeltet bliver. Hvis et kamera har en høj billedvinkel, vil du se meget i bredden og ikke så langt bagud. Omvend vil du kunne se længere væk og mindre i bredden, hvis billedvinklen er smal. Det mest almindelige er mellem 90 grader og 170 grader.

Skærmens areal

Skærmens areal er væsentligt for at kunne skelne detaljer på billedet. Hvis du vælger en mindre skærm – fx 5 tommer eller hvis du bruger en smartphone med en lille skærm, skal du koncentrere dig mere, for at se detaljerne på billedet. Den mest almindelige størrelse på en skærm til autocamper er 7 tommer. Den fylder ikke for meget i kabinen og giver alligevel en fornuftig størrelse skærmbillede.

Fastmonteret skærm eller app på smartphone

Som tidligere nævnt kan de trådløse løsninger fås enten med en fastmonteret skærm eller med et Wi-Fi kamera, der sender billedet til iPhone eller iPad eller andre smartphones / tablets. Den fastmonterede skærm kan være god, hvis du har plads til skærmen og hvis gerne vil kunne se et billede fra kameraet konstant under kørslen. Hvis du vil have en lidt billigere løsning og være mere fleksibel, kan du overveje et Wi-Fi kamera, der sender billedet til din telefon.

Pris

Priserne på bakkamera til autocamper er meget forskellige – afhængig af egenskaber, skærmstørrelse, trådløst eller kabelført mm. Et kabelført system kan fås fra kr. 799,00 og de trådløse fås til priser, der er ca. 200 kr. højere.

Kabelført bakkamera til autocamper med 7” skærm

Produkt Pris Køb her
Kabelført bakkamera til autocamper med 7” skærm 1699kr Til butik

Et godt og stabilt bakkamerasæt, som kan leveres med 4 forskellige kameraer efter ønske. Skærmen skal tilsluttes 12 volt DC eller 24 volt DC og der trækkes et 4-leder kabel (skal tilkøbes for ca. 119,00 kr.) mellem skærmen og kameraet. Dette kabel sørger både for strømforsyning fra skærmen og for videosignal fra kameraet til skærmen. Der er 4 indgange til kameraer på skærmen, så der er mulighed for at udvide med ekstra kameraer efter behov.

Specifikationer

 • Trådløst: Nej
 • Billedvinkel: 120 grader
 • Skærmens areal: 7”
 • Fastmonteret skærm: Ja

(Prisen er ekskl. signalkabel)

Trådløst bakkamerasæt med 7” monitor og 1 kamera

 

 

 

 

 

 

Produkt Pris Køb her
Trådløst bakkamerasæt med 7” monitor og 1 kamera 2999kr Til butik

Nem montering uden behov for at trække kabel mellem skærm og kamera. Skærmen skal tilsluttes strøm og monteres i kabinen. Kameraet monteres i bagenden og tilsluttes også strøm. Kameraet skal parres ved første anvendelse, så signalet bliver låst til en kanal på monitoren. Der er mulighed for tilslutning af i alt 4 trådløse kameraer på monitoren. Så du kan udvide med flere kameraer efter ønske. Ved tilslutning af flere kameraer, kan du vælge visning af 1, 2 eller 4 kameraer på ét skærmbillede.

Specifikationer

 • Trådløst: Ja
 • Billedvinkel: 120 grader
 • Skærmens areal: 7”
 • Fastmonteret skærm: Ja

Bakkamera Full HD til iPhone / Android i kraftigt kabinet

 

 

 

Produkt Pris Køb her
Bakkamera Full HD til iPhone / Android i kraftigt kabinet 1699kr Til butik

Smart løsning, hvis du vil undgå fastmontering af skærm. Hvis du alligevel har din smartphone eller tablet med på turen, kan du ved hjælp af Wi-Fi og en app bruge din smartphone eller tablet som skærm til dette bakkamera. Når kameraet tændes, dannes et Wi-Fi access point – på sammen måde som en trådløs internet router. Du logger ind på kameraets Wi-Fi med din telefon eller tablet. Derefter åbner du den tilhørende app, som kan vise dig live-billede fra kameraet.

Kameraet har en række smarte funktioner – fx indbygget optager, så det kan fungere som bagud vendt dash-cam eller til overvågning.

Specifikationer

 • Trådløst: Ja
 • Billedvinkel: 90 grader
 • Skærmens areal: Smartphone
 • Fastmonteret skærm: Nej

Få hjælp til at vælge det rette bakkamera til autocamper

Hvis du stadig er i tvivl om, hvilket bakkamera, der passer bedst til dine behov, så tøv endelig ikke med at kontakte os. Vi står altid til rådighed.

 

Vi har mange års erfaring med rådgivning indenfor bakkamera til autocamper og til andre køretøjer. Hvis du leder efter et helt specifikt kamera, som ikke er at finde på vores side, vil vi også meget gerne hjælpe dig med at anskaffe det, hvis muligt. Du kan kontakte os her.

0/5 (0 Reviews)

Om forfatteren

admin administrator

Skriv et svar