Bedste udendørs overvågningskamera

Bedste udendørs overvågningskamera

I denne artikel finder du vores test af en række af de bedste udendørs overvågningskameraer på markedet. Med denne test kan du som forbruger få et bedre overblik over fordelene og ulemperne ved de forskellige produkter på markedet. Når du har læst testen, får du nemmere ved at vælge det helt rigtige udendørs overvågningskamera til netop dine behov.

Det skal dog understreges, at der findes et stort udbud af kameraer på markedet og at vi kun har medtaget et begrænset udvalg her i testen. Vi har udvalgt produkterne til testen med udgangspunkt i kameraernes kvalitet, pris og popularitet.

Testen vil løbende blive opdateret i takt med, at der kommer nye og bedre produkter.

Hvad er udendørs overvågningskamera?

Der findes et meget bredt udvalg af udendørs overvågningskameraer. I denne artikel har vi valgt at fokusere på kameraløsninger, der kan fungere i udendørs miljø, med mulighed for at optage video i god kvalitet og med opkobling til internet, så kameraet kan tilgås og anvendes via app på smartphone eller computer. Det siger næsten sig selv, at et udendørs overvågningskamera skal kunne tåle at være ude i alt slags vejr. Det indebærer at kameraet skal være støv- og vandtæt og skal kunne fungere ved temperaturer under frysepunktet. Tætheden på et overvågningskamera angives efter IP-skalaen. Mange kameraer vil have en IP kapslingsklasse på IP65 eller højere. Nogle enkelte har kun IP54, hvilket betyder at kameraet kan tåle vandsprøjt fra alle retninger. Den højeste tæthed fås med et kamera, der har IP69K.

Hvordan fungerer et udendørs overvågningskamera?

Funktionerne varierer meget på de enkelte kameraer. Fælles for alle de udendørs kameraer vi har testet er, at de har en indbygget lysfølsom foto-chip (kaldes sensor på engelsk), som sidder bag en linse. Chippen omsætter indkommende lys til et digitalt signal, som omdanner det analoge lys til en mængde pixels, der tilsammen udgør det digitale billede. Chippens størrelse og opløsning afgør, hvor skarpt og detaljeret billedet bliver. Det digitale videobillede bliver behandlet af en mikroprocessor i kameraet, som sørger for at billedet kan lagres – fx på et hukommelseskort eller en harddisk. Processorens software kan i de fleste kameraer analysere videobilledet løbende, for at registrere om der sker forandringer, som evt. skal udløse en alarmering eller starte en optagelse.

Hvad skal du være opmærksom på, når du køber et udendørs overvågningskamera?

  • Trådløst eller med kabelført forbindelse
  • Bevægelsessensor type (PIR eller pixels)
  • Batteridrevet eller med strømtilslutning
  • Optagelse på micro-SD kort, harddisk eller cloud
  • Rækkevidden på nattelys (infrarødt lys)
  • Opløsning og billedkvalitet
  • Pris

Reolink RLC-410 5MP PoE

Testens første kamera er et kabelført IP-kamera med PoE funktion. Det vil sige at kameraet kan forsynes med strøm gennem det Ethernet kabel, der også sørger for at transmittere videosignalet på netværket. Man kan dermed nøjes med ét kabel til kameraet. Der er indbygget en pixel-baseret funktion til registrering af bevægelse. Opløsningen på videobilledet er op til 5 MP, hvilket er mere end det dobbelte af den mest gængse standard (Full HD 1080p). Lagring kan foregå på et micro-SD kort, som monteres i kameraet – eller på en harddiskboks (NVR), som er ekstraudstyr. Når det bliver mørkt, tænder kameraet automatisk for infrarøde LED’er, som kan oplyse et område på op til 30 meter fra kameraet.

Hvis du leder efter et godt IP-kamera med kabel, får du meget for pengene her.

Produkt Pris Køb her
Reolink RLC-410 5MP PoE 599 kr Til butik

Reolink RLC-410W udendørs Wi-Fi kamera 4 MP

 

 

 

 

I modsætning til det første kamera, har dette kamera mulighed for både kabelført og trådløs opkobling. Derfor har kameraet to antenner monteret. Bortset fra denne forskel, er de to kameraer næsten ens – både på udseendet og specifikationerne. Bevægelsesregistrering er også på denne model baseret på pixel-forandringer. Opløsningen på videobilledet er en smule mindre, nemlig 4 MP – men stadig det dobbelte af Full HD 1080p standarden. Optagelserne kan lagres enten på micro-SD kort i kameraet eller på en NVR – eller begge steder. Det infrarøde nattesyn har også på denne model en rækkevidde på op til 30 meter.

Reolink RLC-410W er et godt valg, når du foretrækker Wi-Fi forbindelse og har en almindelig stikkontakt i nærheden, for at forsyne kameraet med strøm.

Produkt Pris Køb her
Reolink RLC-410W 999 kr Til butik

Reolink Argus Eco udendørs batteridrevet Wi-Fi kamera

Det tredje kamera går i en lidt anden retning end de to første. Det kommer også fra producenten Reolink, men har et indbygget opladeligt batteri, der giver mulighed for en 100% kabelfri installation. Der skal blot være Wi-Fi indenfor rækkevidde ved kameraets placering. Til forskel fra de to første kameraer, har dette kamera en fysisk PIR-sensor, som virker ved varmeforandringer fra fx mennesker, dyr, motorer mm. Denne type sensor gør at kameraet kan spare på strømmen i standby tilstand, hvilket er vigtigt, når det er batteridrevet. Videobilledet har en opløsning på Full-HD 1080p og leverer et tydeligt og detaljeret billede både i dagslys og i mørke. Lagring kan kun foregå på micro-SD kort i kameraet. Det infrarøde lys, som anvendes til optagelser i mørke, kan række op til 10 meter fra kameraet.

Du skal vælge Reolink Argus Eco, hvis du gerne vil undgå kabler og hvis du kan acceptere den lavere videoopløsning og kortere rækkevidde på belysningen i mørke.

Reolink har også produceret andre type af batteridrevne overvågningskameraer, der med fordel kan tilkobles et solcellepanel for at undgå opladning af kameraets batterier.

Produkt Pris Køb her
Reolink RLC-410 5MP PoE 899 kr Til butik

Reolink 4K sæt med NVR og 4 stk. 4K PoE kameraer

Når du har brug for ekstra høj opløsning på videooptagelserne, så skal du overveje dette sæt, som indeholder 4 kameraer i 4K opløsning. Kameraernes opløsning svarer til 8 MP – dvs. helt op til 4 gange flere pixels end et Full-HD-billede. Her kommer du ikke til at gå på kompromis med detaljer og skarphed på videooptagelserne. Selv når personer befinder sig længere væk fra kameraerne, kan du se mange detaljer. Den høje opløsning på de fire kameraer gør det nødvendigt at lagre videooptagelserne på en harddisk, for ikke at løbe tør for plads alt for tidligt. Det er også en stor fordel, at kameraernes videosignal sendes via kabler til harddisk, fordi der skal overføres større datamængder – og der vil være risiko for flaskehalse på et trådløst netværk. Kabeltilslutningen er af typen PoE – samme princip som det første kamera i testen – så der skal kun føres ét kabel fra hvert kamera til NVR harddisk-boksen. Registrering af bevægelse er pixel-baseret og rækkevidden på det infrarøde lys i mørke er op til 30 meter.

Reolink 4K kameraer giver en fantastisk høj billedkvalitet og et meget stabilt og driftssikkert system. Løsningen er velegnet, når du har mulighed for at trække kabler, som giver en høj grad af stabilitet og pålidelighed.

Produkt Pris Køb her
Reolink 4K sæt med NVR harddiskboks og 4 stk. 4K PoE kameraer 5999 kr Til butik

Y-Cam Protect Outdoor

Y-Cams udendørs model er populær pga. den høje grad af brugervenlighed og den smarte cloud-løsning. Teknikken i kameraet minder om det to første kameraer i testen. Du kan selv vælge, om det skal fungere trådløst via Wi-Fi eller kabelført – evt. med PoE. Så det er fleksibelt i forhold til både signalet og strømtilførslen. Opløsningen er ikke helt så høj som de andre kameraer i testen – nemlig HD 720p. Men til gengæld får du en genial løsning til lagring af videooptagelserne. Der er nemlig ingen lokal lagring – kun online på Y-Cams server. Du kan bruge online-lagringen gratis i det første år. Derefter skal du tage stilling til, om du vil forny abonnement for et beskedent beløb pr. måned. Når du har online-lagring af videooptagelserne, kan du gå 7 dage tilbage for at afspille optagelserne. Der er mulighed for at tilkøbe et udvidet abonnement, så der vil være 30 dages historik i stedet for 7. Uanset om du har 7 eller 30 dages lagring, kan du vælge at downloade interessante optagelse, for at gemme dem på din computer til senere brug. Registrering af bevægelse foregår efter pixel-princippet. Rækkevidden på det infrarøde lys er op til 15 meter.

Y-Cam er et oplagt valgt for dig, der prioriterer brugervenlighed og enkelthed højt og hvis lægger vægt på fordelene ved at have en central lagring af video online.

Produkt Pris Køb her
Y-Cam Protect Outdoor 1299 kr Til butik

Få hjælp til at finde det rette IP-kamera

Har du stadig svært ved at finde det bedste udendørs overvågningskamera, som passer til dine behov, så er du velkommen til at kontakte os. Vi har mange års erfaring med rådgivning inden for overvågningskameraer, og vi kan helt sikkert også hjælpe dig. Du kan kontakte os her på denne side.

4.5/5 (2 Reviews)

Om forfatteren

admin administrator

Skriv et svar