Test af de bedste bakkameraer

Test af de bedste bakkameraer

Her på siden finder du vores test af en række af de bedste bakkameraer på markedet. Vi har lavet denne test for, at du som forbruger, kan få et overblik over fordelene og ulemperne ved de forskellige produkter på markedet. Med denne test får du nemmere ved at vælge det helt rigtige bakkamera til netop dine behov. Det skal dog understreges, at der findes flere kameraer på markedet end dem vi har testet her. Produkterne i denne test er blevet udvalgt på baggrund af deres kvalitet, pris og popularitet.

Testen vil løbende blive opdateret i takt med, at der udvikles bedre produkter.

Hvad er et bakkamera?

Et bakkamera er et kamera, som kan hjælpe dig når du skal bakke med din bil – eller din campingvogn. Du kan også finde bakkameraer, som kan bruges til store køretøjer som lastbiler.

Kameraet monteres på bagenden af din bil, med en tilhørende monitor, som monteres i bilens kabine. Dermed kan du holde øje med alt, der foregår bag din bil. Bakkameraer er derfor velegnet til mange forskellige typer bilister. Det gælder både for personer, der kører i større biler, navnligt med anhængere eller trailere, ligesom det kan være relevant for personer, der kører meget i de større byer, hvor der ofte er brug for at parkere på relativt lidt plads.

Nogle bilproducenter tilbyder i dag indbyggede bakkameraer, men det er langt fra alle, og i mange tilfælde tager bilfabrikanterne sig rigtig godt betalt for at montere et bakkamera i din bil.

Hvordan fungerer et bakkamera?

Et bakkamera aktiveres, når du sætter din bil i bakgear, så du både får et bedre overblik over, hvad der foregår bag dig, hvilket både mindsker risikoen for personskader og skader på din bil. Samtidig er det meget praktisk, hvis du har problemer med ryggen, nakken eller ryggen, når du skal bakke.

Overordnet findes der to typer bakkameraer: trådløse og kabeltrukne kameraer.

I modsætning til de kabeltrukne bakkameraer, som bliver installeret ved, at du skruer kameraet fast på bagsiden af din bil, for at trække en ledning til monitoren i kabinen, har de trådløse bakkameraer oftest en separat strømkilde, som de tilsluttes.

Her sætter du kameraet fast bagpå bilen, og laver en strømtilslutning i nærheden af kameraet. Du undgår at trække et videokabel til forenden af bilen, hvor monitoren er placeret.

Fælles for begge typer bakkameraer er, at selve optagelsen bliver vist på din skærm i kabinen, så du både får nemmere ved at parkere på lidt plads, samtidig med, at du minimere risikoen for at bakke ind i både biler og personer, som er svære at få øje på, hvis de bevæger sig bagved din bil

Hvad skal du holde øje med, når du skal købe dit bakkamera?

Når du skal vælge hvilket bakkamera der passer bedst til dig, er der flere ting du bør holde øje med, inden du tager din endelige beslutning.

Nogle af de vigtigste ting du skal tage med i dine overvejelser er:

 • Monteringsmuligheder
 • Skal det være trådløst eller kabeltrukket?
 • Billedvinklen
 • Displaystørrelsen
 • Billedkvaliteten
 • Pris

Monteringsmuligheder

Noget af det første du skal forholde dig til, når du skal vælge dit bakkamera, er hvordan det skal monteres både i din bil og din bil. Typisk monteres skærmen til dit kamera i kabinen i din bil med enten med en fod, som limes eller skrues fast til instrumentbrættet, eller med en sugekop, som placeres i forruden. Kameraet bliver monteret på bilens bagende, hvor det typisk monteres udvendigt, eller bliver boret ind i bilens kofanger. Det sætter forskellige krav til sværhedsgraden af monteringen.

Disse ting er vigtige at overveje, da nogle synes det er rart med en skærm, der er nem at se i forruden, mens andre hellere vil have den gemt væk.

Trådløst eller kabeltrukket?

Du skal også overveje om dit bakkamera skal være trådløst, så du undgår at skulle trække en ledning fra kameraet til monitoren eller om dit bakkamera skal være kabeltrukket.

Nogle trådløse bakkameraer risikerer at blive forstyrret af andre forbindelser i nærheden samtidig med at billedkvaliteten ikke er ligeså god som i et kamera forbundet med ledninger. Det smarte ved et trådløst kamera er til gengæld, at det er meget nemmere at installere og afinstallere, hvis det skal opgraderes.

Hvis valget er faldet på et trådløst bakkamera, skal du også være opmærksom på den trådløse teknologi, som bliver anvendt i kameraet. Her findes der både analoge og digitale forbindelser. Forskellen på disse to er, at den digitale løsning, har bedre forbindelse til kameraet, så du i højere grad undgår forstyrrelser fra andre signaler på din monitor.

Billedvinklen

En anden ting du skal holde øje med, ved dit næste bakkamera, er billedvinklen. Billedvinklen er afgørende for, hvor godt et udsyn du har fra dit bakkamera. Billedvinklen bestemmer, hvor bred en vinkel dit kamera optager i, og bestemmer dermed, hvor meget du kan se bag dig på din skærm.

Hvis du gerne vil kunne se mest muligt i bredden, skal du vælge højst mulig billedvinkel. Det vil samtidigt resultere i at billedet vil være mest anvendelig i kort afstand fra kameraet. Hvis du derimod har mere brug for at se objekter på længere afstand, er det en fordel med en mindre billedvinkel, for at få størst mulig gengivelse af objekter på længere afstand.

Displaystørrelsen

En tredje ting, du skal have med i dine overvejelser, når du skal vælge det rigtige bakkamera, er displaystørrelsen. Der findes mange forskellige typer af displays og de findes i mange forskellige størrelser. Her bør du vælge et kamera med et passende display som gør, at du nemt kan se det fra din plads bag rattet i din bil.

Derudover findes der forskellige typer af displays, som bestemmer, hvor god kvalitet bakkameraets billeder bliver vist i. Samtidig giver nogle displays dig mulighed for at tilslutte ekstra kameraer, som så kan blive vist på en split-skærm. Det kan være en fordel, særligt hvis du kører i større køretøjer og generelt er det vigtigt at overveje, hvilken størrelse og type af displays, der passer til dig og din bil.

Billedkvalitet

Den fjerde ting, som det er godt at have med i overvejelserne for dit bakkamera, er kameraets billedkvalitet. Som det er med alle slags kameraer, er der stor forskel på opløsningen og dermed billedkvaliteten. Derudover findes der bakkameraer med og uden infrarødt lys, hvilket er bestemmende for, om det kan hjælpe dig uden dagslys, eller om det kun virker om dagen,

Prisen

Den sidste ting, vi har haft med i overvejelserne for vores test, og som du også bør have med, er prisen. Der er forskel på prisen for de fleste bakkameraer, og generelt er det sådan at du får, hvad du betaler for. Bakkameraer med trådløs tilslutning, større skærme og mulighed for tilslutning af ekstra-kameraer er ikke standard, hvilket vil afspejle sig i prisen. Derfor er der med god grund, forskel på priserne for de kameraer vi har testet.

Trådløst bakkamerasæt med 7” skærm og 1 kamera

Produkt Pris Køb her
Trådløst bakkamerasæt med 7" monitor og 1 kamera 2.999,00 kr. KØB HER

Det første bakkamera i denne test er et sæt fra Shivision, hvor du får en 7” monitor og et digitalt, trådløst kamera til tilslutning.

Det første man skal lægge mærke til ved denne model, er den trådløse digitale forbindelse. Den digitale forbindelse er den mest effektive teknologi, som trådløse bakkameraer tilbyder. Det betyder, at dette bakkamera tilbyder en meget høj billedkvalitet og stabil forbindelse indenfor trådløse bakkameraer. Det faktum, at der ikke er nogle ledninger, der skal trækkes fra kamera til monitor, gør det meget nemmere at installere det.

Samtidig har kameraet 4 trådløse kanaler, hvilket giver dig muligheden for at tilslutte helt op til 4 forskellige kameraer, og se dem på din skærm samtidig. Det er meget praktisk for personer, der kører med store anhængere, lastbiler eller campingvogne. Her er det ikke altid, at anhængeren er påsat din bil eller køretøj, hvilket betyder, at der skal flere forskellige kameraer til, afhængigt hvad du kører med.

Udover de gode muligheder for at tilpasse dette kamera til dine behov gennem den trådløse teknologi, er det også udstyret med en videooptager. Med et hukommelseskort installeret kan du optage op til 55 timers video.

I tillæg til disse ting, er prisen på 2.999 kr. rigtig lav taget de flotte specifikationer i betragtning. Med sin forholdsvis store skærm, billedvinkel på 120o og mange muligheder for personlig tilpasning, er dette bakkamera specielt velegnet til privatpersonen, som kører i større biler som kassevogn eller store 4-hjulstrækkere og gerne vil øge sikkerheden for sin kørsel.

Specifikationer

 • Monitor: 7”
 • Billedkvalitet: 800 TV Lines
 • Billedvinkel: Optager i op til 120o
 • Tilslutningsmuligheder: op til 4 kameraer
 • Nattesyn: Ja
 • Pris: 2.999 kr.

 

Bakkamerasæt med 5” skærm og kabelført tagkamera

Produkt Pris Køb her
Bakkamerasæt med 5” skærm og kabelført tagkamera 1.299,00 kr. KØB HER

Det andet kamera i vores test er et kommer fra Luview og er et trådet bakkamera, som egner sig specielt godt til kassevogne og andre varebiler, hvor kameraet skal sidde på taget.

Dette bakkamera er specielt udviklet til at montering på taget af kassevogne. Grunden til at det egner sig godt til kassevogne er, at mange, der kører disse biler, ofte skal bakke med bagdørene åbent. Det gælder eksempelvis, hvis du skal bakke op til en læsserampe eller en port, hvor et standard-bakkamera, som er boret eller påsat omkring bilens kofanger eller nummerplade, vil få blokeret sit udsyn af dørene. Med denne løsning er du sikret et godt udsyn i alle tænkelige situationer.

Med sin 5” tommer skærm, er det ikke den største skærm på markedet, men den tilbyder til gengæld mange muligheder for at indstille den til det du skal bruge, både ift. lysstyrke, farvemætning og billedformat. Derudover tillader den tilslutning af et ekstra kamera. Dermed kan det også nemt tilpasses til større kassevogne, hvor det måske er nødvendigt med separate kameraer til både venstre og højre side.

Derudover får du, med den kabelførte montering, en yderst pålidelig løsning til virksomheder, der vil være sikre på, at signalet altid er i top og ikke vil risikere støj på linjen. Så, hvis du har et transportfirma eller kører meget i kassevogn, er dette den perfekte løsning til dig.

Specifikation

 • Monitor: 5”
 • Billedekvalitet: 640 x 234 pixels
 • Tilslutningsmuligheder: op til 2 kameraer
 • Pris: 1.299 kr.

Trådløst bakkamera med 9” skærm og 1 kamera

Produkt Pris Køb her
Trådløst bakkamera med 9” skærm og 1 kamera 3.999,00 kr. KØB HER

Dette bakkamera tilbyder det ypperste indenfor billedkvalitet og monitorstørrelse. Så, hvis du kører meget og parkerer meget, på lidt plads, såsom i byerne, er dette den perfekte løsning for dig, der hele tiden skal være på mærkerne.

Skærmen her har 4 trådløse kanaler med quad- og split-funktion. Det giver dig mulighed for hele tiden at se enten 2 eller 4 kameraer på din skærm samtidig. Det er en rigtig brugbar funktion for dig, der skiftevis kører med eller uden anhængertræk.

Med sin digitale forbindelse til de trådløse kameraer, er du også sikker på at få den bedste billedkvalitet og mest stabile forbindelse, som trådløse bakkameraer tilbyder i dag.

Monitoren kan styres med fire triggerledninger – en til hver kameraindgang, som fx tilsluttes baklys og blinklys. Når der kommer en positiv spænding på en af triggerledningerne, vil skærmen skifte til visning i fuld skærm for det tilhørende kamera. Det kan være meget nyttigt, hvis et kamera er monteret på en lastbil i højre side, for at kunne se cyklister ved højresving.

Alt i alt er dette et fuldendt bakkamera, som med sine mange muligheder for ekstratilslutning af flere kameraer, store skærm og solide synsvinkel på op til 120o, er en perfekt løsning til både busser, lastbiler og andre store køretøjer, som kræver ekstra opmærksomhed, når de skal bakke.

 • Monitor: 9”
 • Billedkvalitet: 800 TV lines
 • Billedvinkel: Op til 120o
 • Tilslutningsmuligheder: op til 4 kameraer
 • Nattesyn: Ja
 • Pris: 3.999 kr.

 

Få hjælp til at vælge det rette kamera

Hvis du stadig er i tvivl om, hvilket bakkamera, der passer bedst til dine behov, så tøv endelig ikke med at kontakte os. Vi står altid til rådighed.

Vi har mange års erfaring med rådgivning indenfor bakkameraer. Hvis du leder efter et helt specifikt kamera, som ikke er at finde på vores side, vil vi også meget gerne hjælpe dig med at anskaffe det, hvis muligt. Du kan kontakte os her.

 

 

 

5/5 (1 Review)

Om forfatteren

Henrik Fosgerau author

Skriv et svar