Test af overvågningskameraer

Test af overvågningskameraer

Overvågningskameraer kan være brugbare i mange forskellige sammenhænge. Men når man skal anskaffe sig et nyt overvågningskamera er det vigtigt at have formålet med kameraet for øje, så du kan vælge det overvågningskamera, hvis design og funktioner lever op til dine behov. Hvorvidt et overvågningskamera kan erklæres bedst i test afhænger nemlig uvilkårligt af, hvilke formål det skal opfylde.

Denne test sammenligner tre forskellige overvågningskameraer, med det formål at gøre det lettere for dig at vælge det rette overvågningskamera. Udvalget af overvågningskameraer er i løbende udvikling, hvorfor vi naturligvis løbende opdaterer denne side i takt med at der lanceres nye og bedre produkter.

Hvad er et overvågningskamera?

Overvågningskameraer bruges til at overvåge et område – enten eksplicit eller i skjul. Nogle bruger overvågningskameraer til at holde øje med deres bolig, da man med et kamera monteret ved indgangen til sit hjem kan føre opsyn med ubudne gæster. I dette tilfælde kan man med fordel supplere med en god husalarm, så hjemmet er beskyttet på bedste vis. Overvågningskameraer kan også bruges til at overvåge steder, som du ikke besøger så ofte, såsom et sommerhus, et lager eller en garage.

Overvågningskameraer kan også benyttes til at dokumentere hændelser, heriblandt børnepasning, vold i hjemmet eller chikane på arbejdspladsen. Husk altid at sætte dig ind i lovgivningen om overvågning forud for montering af videoovervågning.

Sådan vælger du det bedste overvågningskamera

Der er flere forskellige ting du skal have in mente, når du skal vælge et overvågningskamera. I det følgende dykker vi ned i nogle af de centrale funktioner, der adskiller kameraerne fra hinanden.

  • Synlig eller skjult overvågning
  • Vandtæt eller ikke-vandtæt
  • Kvalitet af nattesyn

Synlig eller skjult overvågning?

Hvorvidt du skal have et overvågningskamera, der hænger synligt fremme, afhænger fuldstændigt af dit behov. Fordelen ved at have et overvågningskamera hængende frit til skue er, at det kan have en præventiv effekt. Er indbrudstyvene på rov i dit kvarter, er det højst sandsynlig ikke dit hus, de slår ned på, hvis du har slet skjult overvågning hængende. Derfor er der også mange der gør brug af af attrapovervågningskameraer, simpelthen for at holde tyvene stangen. Skal du derimod spionere på nogen, så duer det ikke at kameraet synligt. Hvis du skal have skjult overvågning, bør du gå efter et lille og kompakt overvågningskamera, mens du har mere frie tøjler hvad angår kameraet design, hvis din overvågning må være synlig.

Vandtæt eller ej?

Et andet område, som du bør være opmærksom på, når du skal anskaffe dig et overvågningskamera er hvorvidt kameraet er vandtæt. Hvis du har planer om at anvende overvågningskameraet til udendørs brug, så er det en nødvendighed at du vælger et kamera, der er modstandsdygtig over for vand. I vores test af overvågningskameraer herunder kan du blive klogere på, hvilke kameraer, der er beregnet til henholdsvis indendørs og udendørs brug.

Hvor høj kvalitet er nattesynet?

I nogen sammenhænge er det alfa og omega at kameraet er i stand til at optage i mørke i en fornuftig kvalitet. Hvis kameraet skal holde opsyn med et større område, er du nemlig afhængig af, at det kan optage over et vist antal meter i mørke.

Hvilket overvågningskamera er bedst i test?

For at kunne udkåre et enkelt overvågningskamera som bedste kamera i test kræver det, at man holder kameraet funktioner direkte op imod formålet med brugen. Derfor kan man ikke generelt og entydigt konkludere hvilket kamera der er bedst i test.

I det følgende kan du dog blive klogere på udvalgte kameraer specifikationer og dermed selv udlede, hvilket kamera der er mest målrettet dine behov.

Udendørs Wi-Fi kamera m. solceller Reolink Argus Eco

reolink overvågningskamera

Produkt Pris Køb her
Udendørs Wi-Fi kamera m. solceller Reolink Argus Eco 1.399,00 kr. KØB HER

Slip fuldstændig for ledninger med dette solcelledrevne overvågningskamera. Kameraet er nemlig 100% kabelfrit, da det kører på et solcellepanel. Der er altså ikke behov for kabelføring til hverken strøm eller netværk. Ved brug af Wi-fi-opkobling kan man altså få kameraet på netværket helt uden kabler og dette giver dig en suveræn frihed til at placere kameraet hvor end du ønsker.

Dette overvågningskamera tilbyder et virkelig godt og klart billede i Full HD med 15 billeder i sekundet. Herudover giver kameraet mulighed for to-vejs-kommunikation, da det både har indbygget mikrofon og højtaler. Overvågningskameraets data lagres på et SD-kort, hvis maksimale kapacitet kan være på 64 GB.

Kameraet kan benyttes både til indendørs og udendørs brug, da det er vandtæt og har en kapslingsklasse på IP65. Kameraet har et synsfelt på 100 grader (FOV diagonalt) og glimrende nattesyn på op til 10 meter.

Er du på udkig efter i kamera fuldstændig uden kabelføring, så er det her det bedste overvågningskamera, du kan anskaffe dig.

Er du ikke tilfreds med designet af Reolink Argus Eco, så har Reolink også designet andre typer af batteridrevne overvågningskamera uden kabelføring, med større synsfelt og udvidet rækkevidde for bevægelsessensorerne.

Y-Cam Evo HomeMonitor HD indendørs cloud kamera

y-cam overvågningskamera

Produkt Pris Køb her
Y-Cam Evo HomeMonitor HD indendørs cloud kamera 1.199,00 kr. KØB HER

Opnå ultimativ brugervenlighed og diskret optagelse med dette kompakte HD-kamera. Evo er et fremragende all-round kamera til hjemmet.

Evo er beregnet til indendørs brug og er derfor ikke modstandsdygtig over for vand. Til gengæld er det er elegant og kompakt produkt, som på diskret vis blender ind i hjemmets indretning.

Kameraet kan monteres ved at skrue metalpladen fast i væg eller loft, men kan også bare stå selv på en hylde eller et bord. Kameraets beskedne mål på 52,2 (B) x 7 (H) x 57,3 (D) mm gør det desuden muligt at skjule kameraet i ringbind eller lign.

Videoopløsningen er på 720p og produktet tilbyder et nattesyn på op til 8 meter. Kameraet er nemt at installere og videooptagelserne lagres i 7 dage på Y-Cams cloudserver – helt gratis i det første år, herefter kan ydelsen tilkøbes via abonnement.

Blandt vores kameraer i testen, så er Evo det bedste overvågningskamera, når det kommer til diskret overvågning i hjemmet.

ABUS udendørs Full HD Wifi kamera

abus overvågningskamera

Produkt Pris Køb her
ABUS udendørs 1080p Full HD Wifi kamera 1.399,00 kr. KØB HER

Med ABUS udendørs Wifi kamera får du et alsidigt og brugervenligt overvågningskamera. Dette kamera er modstandsdygtigt over for vind og vejr og kan lynhurtigt tages i brug.

Ved køb af dette udendørs kamera får du nemlig samtidig en app til iOS eller Android, som gør det muligt for dig, hurtigt at installere overvågningssystemet, uden at det kræver nogen teknisk kunnen. App’en såvel som brugermanualen er på dansk og skrevet i et sprog som alle kan forstå.

Kameraet har en fin opløsning på Full HD 1080p og er udstyret med infrarødt nattesyn på 12 meter. Dermed tilbyder kameraet en god billedkvalitet både i dagslys og i mørke. Optagelserne i dagslys er i farver, hvorimod natteoptagelserne er i sort-hvid.

Med sin indbyggede infrarøde bevægelsessensor kan kameraet starte optagelse på SD-kortet (købes separat) helt automatisk. Denne aktivitet kan du blive informeret om i samme øjeblik den finder sted via en mail eller en push-meddelelse på din telefon.

Den medfølgende app giver dig adgang til at følge med i livevideo på op til hele otte kameraer. Du kan altså følge med i din overvågning uafhængigt af hvor du befinder dig. Overvågningskameraet understøtter et micro-SD kort, hvilket giver op til hele 24 timers optagelse (micro-SD kortet købes separat).

Få hjælp til at vælge det rette kamera

Hvis du stadig er i tvivl om, hvilket overvågningskamera, der passer bedst til dine behov, så tøv ikke med at kontakte os. Vi er eksperter i specialkameraer og står altid klar med råd og vejledning. Kontakt os via vores kontaktformular, så vender vi tilbage til dig, så hurtigt som muligt.

Leder du efter et kamera til diskret overvågning, så tag et kig på vores test af spionkameraer.

Har du brug for et andet slags specialkamera, så tag et kig på nogle af vores mange tests, heriblandt af actionkameraer, vildtkameraer, jagtkameraer og bakkameraer.

3.4/5 (5 Reviews)

Om forfatteren

admin administrator

Skriv et svar