Test af de bedste actionkameraer

Test af de bedste actionkameraer

På denne side finder du vores seneste test af actionkameraer. Vi tester, for at gøre det nemt at finde det rette actionkamera til dig. Det er vigtigt at sige, at der findes mange andre produkter på dette marked, end dem vi viser nedenfor. Vi har taget udgangspunkt i 3 kameraer. Produkterne i denne tekst er valgt på baggrund af såvel deres kvalitet, pris som deres popularitet.

Testen vil løbende blive opdateret i takt med, at der udvikles bedre produkter.

Hvad er et actionkamera?

Et actionkamera er et kamera, der er lavet til at optage hurtige sekvenser. Actionkameraer er derfor velegnet til at kunne blive spændt fast på biler, skateboards eller dykkerudstyr. Derudover kan det også spændes fast til kroppen. Det som kendetegner et actionkamera, er det hårde cover, som gør, at kameraet er slidstærkt og kan holde til at modtage stød eller slag.

Modsat alle andre former for kameraer, har et actionkamera ikke særlig mange indstillingsmuligheder, hvilket gør dem nemme at betjene. Et actionkamera er typisk udstyret med et vidvinkelobjektiv, som gør det muligt at lave videoer i høj kvalitet.

Hvad skal du være opmærksom når du skal købe et actionkamera?

Når du skal vælge, hvilket actionkamera, du skal investere i, er der flere forskellige faktorer, som du bør overveje, når du sammenligner to forskellige produkter.

Nogle af de vigtigste ting, du bør overveje er:

  • Kameraets monteringsmuligheder
  • Kameraets tilslutningsmuligheder
  • Billedopløsningen
  • Holdbarheden
  • Pris

 

Monteringsmuligheder

Når du skal vælge, hvilket actionkamera, der passer bedst til dig, skal du overveje hvor og hvordan kameraet skal monteres. Til actionkameraet medfølger en holder, som eksempelvis kan monteres på en bil, en skaterhjelm eller et skateboard. Dette sikrer, at man undgår rystelser m.m. i sine optagelser, samt at kameraet ikke falder af under selve optagelsen.

Tilslutningsmuligheder

Du skal også overveje tilslutningsmulighederne, når du leder efter et actionkamera. Ved nogle kameraer er der mulighed for både at styre kameraet fra din telefon eller tilkoble din computer til enheden. Det er vigtigt at tænke over tilslutningsmulighederne, hvis du skal have overført data fra kameraet til en computer, eller hvis du vil se optagelserne fra din telefon.

Billedopløsning

En tredje ting, som du bør overveje, er hvor høj opløsning dit kamera skal have. De fleste kameraer har en billedopløsning på 1920×1080, hvilket svarer til HD-kvalitet. Derudover kan du få actionkameraer med opløsning helt op i 4k, hvilket er relevant for bloggere og videooptagelser, som skal bruges professionelt. Actionkameraer med mulighed for at optage i 4k koster typisk 4-500 kr. mere end et almindeligt HD-actionkamera.

Holdbarhed

En fjerde faktor som er meget vigtig at have med i sine overvejelser, er holdbarheden på kameraet. Holdbarheden er en af de vigtigste faktorer, når vi snakker actionkameraer, da det skal kunne modtage slag og stød. Hvis man bruger et actionkamera imens man skater, er det uundgåeligt, at man kommer til at vælte eller falde undervejs. Her går det naturligvis ikke, at man bruger et kamera, som er meget følsom over for stød. Hvis du omvendt skal bruge et actionkamera til at optage din færden imens du dykker, skal du omvendt have fat i et kamera, der kan modstå et stort tryk.

Pris

Den sidste ting, du skal tage med i dine overvejelser, er prisen på dit actionkamera. Generelt er det sådan med et actionkamera, at man får, hvad man betaler for. Derfor kan der med god grund være stor forskel på priserne på de enkelte kameraer. Nogle af de features som trækker prisen op er, hvis du ønsker at have et actionkamera, der kan optage i 4K fremfor HD.

Hvilket actionkamera skal jeg vælge?

Valget af actionkamera afhænger af hvad dit behov er. Nedenfor har vi samlet 3 forskellige actionskameraer, som på hver deres måde kan opfylde vidt forskellige behov.

HD Actionkamera 720p CamLink CL-AC11


Produkt Pris Køb her
HD Action Kamera 720p CamLink CL-AC11 269,00 kr. KØB HER

Det første kamera i vores test er HD actionkamera 720p CamLink CL-AC11

Det bemærkelsesværdige ved dette kamera er prisen. Dette kamera er utrolig billigt, i forhold til, at det er et actionkamera. Kameraet kan både optage video, men også tage billeder. Kameraet kan ydermere holde til at man bruger det til at dykke med helt ned til 30 meters dybde.

Udover at være et billigt actionkamera, så medfølger der også en USB-ledning med til kameraet, som kan bruges til at koble kameraet til ens computeren, hvis man ønsker at overføre sine optagelser til sin computer. USB-kablet bruges også til opladning af kameraet.

Kameraet kan monteres både med beslag og holdere. Overordnet er der her tale om et godt første actionkamera til folk, som gerne vil filme deres oplevelser i dagligdagen eller bruge det til dykning.

Kameraet har en opløsning på 720p, hvilket ikke er den højeste opløsning på markedet. Der er dog stadig om en god kvalitet, som mange har gavn af. Den lidt lavere kvalitet sammenlignet med andre produkter er også en af årsagerne til den komparative lavere pris.

Specifikationer:
Farve: Sort
Skærm str: 2 Tommer
Videoopløsning: 720p
Vandtæt op til: 30m
Fotoopløsning 12 MPixel
Lagringsmedie: MicroSD-kort maks 32GB
Videoformat: .AVI

Actionkamera Nedis 4k Ultra HD Wi-Fi


Produkt Pris Køb her
Action Camera Nedis 4K Ultra HD Wi-Fi 699,00 kr. KØB HER

Det næste kamera vi har testet, er Nedis’ med 4k Ultra HD og Wi-Fi Actionkamera.

Dette kamera har, i modsætning til vores kamera ovenfor, mulighed for at optage videoer i 4K opløsning. Det betyder her får du den bedste billedkvalitet, hvilket giver dig mulighed for at få det hele med.  På grund af sin høje kvalitet egner dette kamera sig både til brug ved skateboarding cykling og meget mere. Ydermere har dette kamera mulighed for at holde strøm i helt op til 90 minutter, hvorfor du har rig mulighed for at optage nogle meget lange sekvenser. Hver enkelt optagelse kan dog kun have en varighed på 29 minutter, hvilket dog stadig er lang tid, sammenlignet med mange andre kameraer på markedet.

Kameraet er produceret af mærket Nedis, som er meget respekteret i branchen. Nedis’ kameraer har altid været kendt for deres høje kvalitet, hvilket også er tilfældet her.

Nedis giver dig mulighed for at få endnu mere med på dine optagelser pga. 4k opløsningen. Derudover har actionkameraet Wi-FI, hvilket betyder, at du kan tilkoble dig kameraet via din telefon eller computerenhed uden et kabel. Det er særligt smart og praktisk, hvis du gerne vil opleve dine optagelser fra telefonen eller computeren. Kameraet bruger et 64GB MicroSD-kort.

Alt i alt er der her tale om et kamera til en rigtig stærk pris, hvor de fleste kan være med, hvor du i forhold til prisen får et kamera med en rigtig høj billedkvalitet og mange praktiske funktioner.

Specifikationer:
Farve: Sort
Trådløs teknologi: Wi-Fi
Skærm str: 2 tommer
Videoopløsning: 4K
Vandtæt til: 30m
Lagringsmedie: MicroSD-kort
maks 64GB
Videoformat: .MP4
Optagelseslængde: 90 min

Actionkamera König full HD 1080p Wi-Fi og GPS


Produkt Pris Køb her
Actionkamera König full HD 1080p Wi-Fi og GPS 1.279,00 kr. KØB HER

Vores sidste kamera ligger lidt mere i den høje prisklasse, end de øvrige 2 kameraer i denne test. Det er der også en grund til, da dette kamera er fyldt med en lang række særlige specifikationer som du ikke får mange andre steder.

Kameraet er udstyret med GPS teknologi, som giver dine optagelser en ekstra dimension ved at kameraet kan registrere din rute, hastighed og distance. Dette er særligt praktisk hvis du skal optage sekvenser over længere distancer såsom det er tilfældet for cyklister.
Derudover har dette kamera, ligesom før, en Wi-Fi-funktion, der gør det muligt for dig at sende optagelser fra dit actionkamera direkte til din telefon. Det betyder, at du hurtig og nemt kan dele dine optagelser med dine venner eller lægge det online. Kameraet har en video opløsning på 1080p, hvilket svarer til full HD, hvilket gør at dine vidoer optages i meget høj kvalitet.

Kameraet er lavet til at du kan optage dine oplevelser i det fri, derfor kan det nemt monteres på en hjelm eller en cykel.

Specifikationer:
Trådløs teknologi: Wi-Fi
Skærm str: 2 tommer
Videoopløsning: 1080p HD
Vandtæt til: 45m
Lagringsmedie: MicroSD-kort maks 32GB
Videoformat: .MOV

Få hjælp til at vælge det rette actionkamera

Har du stadig svært ved at finde det rette kamera, som passer til dine behov, så er du velkommen til at kontakte os. Vi har mange års erfaring med at rådgive vores kunder, og kan hurtigt hjælpe dig videre. Kontakt os her ved at klikke i menuen øverst på siden.

5/5 (1 Review)

Om forfatteren

admin administrator

Skriv et svar