Test af de bedste Dashcams

Test af de bedste Dashcams

På denne side finder du vores seneste test af dashkameraer. Vores test er lavet med henblik på at gøre det let og overskueligt for alle forbrugere at vælge det rette dashkamera til deres behov. Det er vigtigt at understrege, at der findes andre produkter på markedet, end dem vi viser nedenfor. Produkterne i denne tekst er valgt på baggrund af såvel deres kvalitet, pris og popularitet.

Testen vil løbende blive opdateret i takt med at der udvikles bedre produkter.

Hvad er et Dashcam?

Et dashcam er et kamera, der kan installeres i din bil. Et dashcam hedder derfor også et ’bilkamera’ i folkemunde– men skal ikke forveksles med et bakkamera, da et dashcamera monteres i fronten af bilen. Ordet ’dash’ kommer oprindeligt fra det engelske ’dashboard’. Et dashcameras funktion er at optage din og særligt andre billisteres færden i trafikken.

Dashcameraer er særligt relevante at bruge i forbindelse med trafikulykker, da det kan hjælpe til at bevise din uskyld. I modsætning til en række øvrige lande, er dashcameraer fuldt lovlige i Danmark, hvilket betyder, at både privatpersoner og særligt virksomheder kan have stor gavn af at eje et dashcamera. Med et dashcam installeret i dit køretøj, vil du med videooptagelser af en eventuel ulykke, nemt kunne dokumentere din egen uskyld og spare dig selv, eller din arbejdsgiver, for både tid og mange penge. Dit bilkamera vil derfor hurtigt kunne tjene sig hjem rigtigt mange gange.

Hvordan fungerer et dashcamera?

Stort set alle bilkameraer begynder med at optage din færden, så snart, at du tænder motoren på din bil – og den stopper tilsvarende optagelserne, når motoren slukkes.

Videoen som der optages gemmes herefter på et hukommelseskort, også kaldet et SD-kort, som du kan tage ud og indsætte i din computer eller din Mac, hvorefter du kan tilgå dine videooptagelser. I langt de fleste tilfælde virker de fleste dashcams lige ud af boksen. Det eneste du skal gøre, er at indsætte et SD kort og tilslutte kameraet til din bil og montere det.

Overvej dette når du skal vælge et dashcamera

Når du skal vælge, hvilket daschcamera du skal vælge, er der flere forskellige ting, som du bør overveje, når du sammenligner to forskellige produkter.

Nogle af de vigtigste ting du bør have for øje er:

 • Kameraets monteringsmuligheder
 • Tilslutningsmulighederne: WIFI eller GPS?
 • Billedvinklen
 • Displaystørrelsen
 • Parkeringssensor
 • Prisen

Monteringsmuligheder

En af de første ting, som du bør overveje, når du skal vælge, hvilket dashcamera, der passer bedst til dig, er hvordan selve kameraet skal monteres i din bil eller dit køretøj. Dashcams kan typisk monteres enten med en sugekop til ruden eller med et beslag som kan limes fast til ruden eller din bils instrumentbræt.

Dette er relevant i forhold til, hvordan du ønsker at montere dit bilkamera. Nogle har ikke noget imod, at kameraet er tydeligt monteret i forruden, imens andre hellere vil gemme det væk, såsom bag bakspejlet.

Tilslutningsmuligheder: WIFI eller GPS?

En anden ting som du bør holde øje med, er om dashcameraet kan tilkobles til dit wifi-netværk eller om den i stedet indeholder GPS. Trådløs wi-fi giver dig mulighed for at overføre videoklip til din mobil, justere billed- og klipindstillinger, og hvordan dine videoklip skal gemmes.

Et dashcam med GPS er en funktion, som ofte kun hører til de dyrere modeller. Bilkameraet anvender her information fra en indbygget eller ekstern GPS i forhold til din placering og hastighed, hvilket kan være en fordel i forhold til ulykker og en efterfølgende forsikringssag.

Billedevinklen:

En tredje ting du bør kigge på, når du skal vælge det rette dashcamera, er billedevinklen. Bileldvinklen er et udtryk for hvor bred en vinkel kameraet kan optage i. Jo større billedvinklen er, desto bredere område af vejen kan du se på videooptagelserne.

Displayet

En fjerde ting som du bør overveje, er hvilket slags display dit dashcam har. De fleste kameraer har et display, der gør, at du kan ændre kameraets indstillinger nemt og hurtigt. Derudover er det heller ikke irrelevant at tage højde for skærmens størrelse af hensyn til brugervenligheden. (Og muligvis størrelsen på dine fingre.)

Parkeringssensor

En femte ting som du bør kigge efter, når du skal vælge et kamera, er om du ønsker et bilkamera med en bevægelsessensor. Bevægelsessensorer er en fordel til at dokumentere parketingsskader, da den aktiveres, når nogen nærmer sig din bil. Såkaldte ’Bilka-buler’ er meget udbredte herhjemme, og derfor vil et dashcamera med bevægelsessensor være en stor hjælp for rigtigt mange.

Prisen

En sidste ting du skal tage med i dine overvejelser, er prisen på dit dashkamera. Generelt er det sådan med dashkameraer, at man får hvad man betaler for. Dashcameraer med både større displays, bevægelsessensor og GPS er ikke standard, og derfor kan der med god grund være stor forskel på priserne på de enkelte kameraer.

König 2.4” Bilkamera 1920×1080 @ 30fps

Produkt Pris Køb her
König 2.4" Bilkamera 1920x1080 @ 30fps 1.099,00 kr. KØB HER

Det første kamera i vores test er König’s Full HD bilkamera.

Det bemærkelsesværdige ved dette kamera er dets meget høje billedkvalitet, da dette kamera kan optage i full HD. Det vil sige, at du kan optage fantastiske billeder og sekvenser gennem forruden på din bil både dag og nat.

Derudover kan man med dette kamera optage videoer i en billedvinkel på 140 grader, hvilket giver gode forudsætninger for at dokumentere en lang række forskellige forseelser i trafikken. Med en billedevinkel på 140 grader, er dette kamera meget alsidigt og dækker mange behov.  

Den brede billedvinkel giver et større overblik på videooptagelserne, så mest muligt af de omgivende trafikanters adfærd bliver dokumenteret.

Udover sin evne til at optage i mørke og sin bredvinkel videoformat, er König’s dashcam også udstyret med en bevægelsessensor, der registrerer bevægelser omkring dit køretøj, når du holder parkeret.  På den måde øger du sandsynligheden for at kunne dokumentere eventuelle skader, der opstår på dit køretøj, imens du holder parkeret.

Alt i alt er der tale om et rigtigt godt dashcamera, der dækker en lang række behov til en meget konkurrencedygtig pris.

Specifikationer

 • Billedkvalitet: Full HD-opløsning
 • Optagelsesvinkel: Optager i op til 140 grader
 • Indeholder bevægelsessensor
 • Pris: 1099,-
 • Velegnet til: Både personbiler, varevogne og lastbiler

Nedis Dash Cam med 720p HD og 2.4” skærm

Produkt Pris Køb her
Nedis dash cam med 720p HD og 2,4" skærm 249,00 kr. KØB HER

Det andet kamera i vores test kommer fra Nedis. Selvom dette kamera kun koster 249 kr., har det stadig rigtig mange gode egenskaber og det er perfekt til dig, der skal til at købe dit allerførste dashcam.

Det særlige ved dette Nedis’ dashcam er, at det er nemt og hurtigt at installere, da det kommer med en stærk sugekop, som er lige til at montere på forruden. Du skal heller ikke bekymre dig om lagringspladsen på kameraet, da det kan indstilles til kun at optage, når der er bevægelse i linsen. Det sparer både plads på dit SD-kort og gør det meget lettere at kigge dine videoer igennem efter en længere køretur.

Dette dashcam optager i en opløsning på 1280x720p, hvilket er en rigtig god kvalitet, særligt hvis du regner med at skulle bruge dit dashcamera i dagtimerne. Hvis du regner med at skulle optage videoer om natten, kan du dog overveje at investere i et andet kamera med en højere lysfølsomhed.

I modsætning til vores König kamera så optager dette kamera ikke i en lige så stor billedevinkel. Nedis’ kamera har en billedvinkel på 60 grader, hvilket giver et mindre overblik over de omgivende trafikanters kørsel.

Alt i alt er der her tale om et rigtig godt kamera, hvor du får rigtig god værdi for pengene, særligt hvis du skal ud og finde dit første billkamera.

 • Billedkvalitet: 1280X720
 • Billedevinkel: Optager i op til 60 grader
 • Kan optage når der registreres bevægelse
 • Pris: 249,-
 • Velegnet til: Førstegangsbrugere af dashkameraer.

LeoX A010 bilkamera med GPS og 3 mp super HD

Produkt Pris Køb her
LeoX A010 bilkamera med GPS og 3 mp super HD 1.099,00 kr. KØB HER

Vores tredje kamera er det meget alsidige LeoX A010 kamera. Dette kamera opfylder mange forskellige behov på én gang og er bl.a. velegnet til større køretøjer såsom lastbiler, hvor man skal køre mange, lange ture over store afstande.

Ligesom vores König kamera fra tidligere, så er dette kamera karakteriseret ved at kunne levere billeder i meget høj kvalitet. Her går vi dog skridtet videre kan tilbyde opløsning helt op til 2560x1080p hvilket svarer til super HD. Med en så høj opløsning vil der ikke være nogle detaljer, der vil blive udeladt på dine optagelser, og dine billeder vil være gode, uanset om de optager i mørke eller i fuldt dagslys.

Derudover kan dette kamera optage i en billedvinkel på hele 150 grader, hvilket giver et meget stort overblik og dokumentation af de omgivende trafikanter – det er specielt brugbart, hvis du har et bredt køretøj som en lastbil, hvor uheld kan ramme køretøjet på et større område end, hvis du kørte i en almindelig personbil.

I tillæg hertil, kommer LeoX A010 med et GPS-modul, som nemt kan installeres, så du altid kan se, hvor uheldene er sket eller for den sags skyld, hvor bilen med kameraet er henne. Sidst men ikke mindst kommer dette kamera med en særligt designet sugekop som gør, at kameraet kan indsættes på næsten lodrette ruder, som det kendes fra særligt lastbiler.

 • Billedkvalitet: Optager i Super HD-opløsning
 • Billedevinkel: Optager i op til 150 grader
 • GPS tracker antenne medfølger
 • Bonus: 16 GB Sd kort medfølger
 • Pris: 1099,-
 • Velegnet til: Både personbiler, varevogne og lastbiler

Nedis bilkamera Full HD, 1.080p, 2,7”, 120° synsvinkel

Produkt Pris Køb her
Nedis bilkamera Full HD, 1.080p, 2.7", 120° synsvinkel 399,00 kr. KØB HER

Vores sidste kamera kommer også fra Nedis. Dette kamera kan betegnes som en god mellemløsning til særligt kørere af personbiler, som ønsker et bilkamera af høj kvalitet.

Med en pris kun 399,- får man her et kamera, der kan optage i Full HD. Det gør det til et af de billigste kameraer på markedet med denne funktion.

Kameraet virker effektivt hele døgnet rundt og med sin indbyggede bevægelsessensor, vil det også fungere, imens din bil holder parkeret. Du skal derfor heller ikke være bange for at få bilka-buler, når du har dette kamera installeret. Hvis det er tilfældet, vil du i hvert fald kunne fange synderen på video.

I modsætning til den billigere Nedis-model, kan dette bilkamera optage i en billedvinkel, der er dobbelt så bred, nemlig 120 grader. Det vil sige, at dette kamera også kan bruges i noget større biler end vores lidt billigere alternativ.

Med sit forholdsvis brede videoformat og evne til at optage om natten og når du er parkeret, er dette dashcam også perfekt til dig, der har en større bil, måske en 4×4 eller en minivan. Samlet set er der tale om et produkt af rigtig høj kvalitet, hvor du får rigtig god valuta for dine penge.

 • Billedkvalitet: Full HD-opløsning
 • Billedevinkel op til 120 grader
 • Indeholder bevægelsessensor
 • Pris: 399,-
 • Velegnet til: Personbiler og varevogne.

Få hjælp til at vælge det rette kamera

Hvis du stadig er i tvivl om, hvilket kamera, der passer bedst til dine behov, og ikke mindst din bil, så tøv ikke med at kontakte os.

Vi har mange års erfaring med at rådgive vores kunder omkring køb af dashkameraer. Hvis du er på udkig efter en særlig model, som du ikke har fundet her, vil vi også gerne hjælpe dig at anskaffe det, hvis det er muligt. Du kan kontakte os på denne side.

4.7/5 (3 Reviews)

Om forfatteren

Henrik Fosgerau author

Skriv et svar