Anmeldelse af Technaxx TX-117 vildtkamera

Anmeldelse af Technaxx TX-117 vildtkamera

Der findes et stort udvalg af vildtkameraer i den billige ende af prisskalaen. Vi har set nærmere på Technaxx TX-117, som er et af de mest populære kameraer i dette segment.

TX-117 kommer fra det tyske mærke Technaxx og er det mindste kamera i serien af vildtkameraer fra dette mærke. Selv om kameraet er det billigste og det mindste fra Technaxx, er det stadig et attraktivt valgt for mange købere af vildtkameraer pga. den høje kvalitet og store driftsikkerhed. TX-117 er produceret med tyske anvisninger og kvalitetskontrol, så man kan være sikker på at få et stabilt og velafprøvet stykke elektronik, når man vælger denne model

Mange nyttige funktioner

Når man sammenligner Technaxx TX-117 med andre vildtkameraer i samme prisklasse, vil man hurtigt erfare at der er mange attraktive funktioner på TX-117 end man ellers kan forvente af et kamera til så god pris. Hele menuen til indstilling af kameraet er meget overskuelig og brugervenligt opbygget og den kan indstilles til at vise det hele på dansk. Du kan naturligvis vælge foto eller videooptagelse eller en kombitilstand. Med videooptagelse aktiveret, kan kameraet optage videosekvenser på hele 10 minutter. Dette er i sig selv en sjældenhed bland vildtkameraer generelt. En tredje funktion, der er ekstraordinær er time-lapse tilstand med mulighed for at vælge mellem video eller fotos.

Overskuelig menu på dansk

Menuen til styring og indstilling af TX-117, vises på en stor og tydelig farveskærm, når tre-vejs afbryderen sættes på midterposition. Menuen kan vises på mange forskellige sprog, herunder dansk, så det er nemt at overskue og forstå meningen med de mange tekniske begreber. Når kameraet tændes første gang, bliver brugeren bedt om at vælge sprog, herefter foregår alt på det valgte sprog. Menuens struktur gør det nemt at finde rundt i indstillingerne. Den fungerer efter samme princip som på de større modeller af vildtkameraer fra Technaxx. Så selv om TX-117 er den mindste i familien, har den fået samme brugervenlige og overskuelige menu som de større søskende har. 

Velegnet både til begyndere og øvede brugere

Der er ikke sparet på valgmulighederne i menuen – tvært imod kan man konstatere, at Technaxx TX-117 nok er det mest alsidige kamera i prisklassen, når det angår valgmuligheder og indstilling af kameraet. Det er dog ikke nødvendigt at tage stilling til alle de forskellige valg i første omgang. Du kan nøjes med at indstille sprog, dato og klokkeslæt og lade resten stå til standard indstillinger. Så kan du komme hurtigt i gang med at optage fotos. Efterhånden som du bliver mere fortrolig med TX-117 og evt. har brugt lidt tid på at studere den medfølgende danske brugervejledning, kan du afprøve de mange indstillingsmuligheder ladt ad gangen. På den måde henvender kameraet sig både til førstegangskøberen og de mere erfarne brugere af vildtkameraer.

Videooptagelser med lang varighed

Der findes ikke mange andre vildtkameraer på markedet, der kan tilbyde videooptagelser på op til 10 minutters varighed. Technaxx TX-117 er et af de få vildtkameraer, der har denne nyttige funktion. Når kameraet står i videotilstand, kan du vælge hvor langt hvert videoklip skal vare, når PIR bevægelsessensoren registrerer bevægelser. På de fleste andre modeller vildtkameraer, kan man maksimalt optage 1-3 minutters videoklip ved hver bevægelseshændelse. Men denne begrænsning er altså langt højere på TX-117, hvor du kan indstille at du vil have videoklip med varighed på mellem 3 sekunder og 10 minutter. Det er en stor bonus for naturelskere, der gerne vil iagttage dyrenes adfærd ved fx foderpladser, reder eller andre tilholdssteder.

Time-lapse med mere brugervenlighed

Optagelse af fotos i tidsforskydning (time-lapse) er populært til anlægs- og byggeprojekter, hvor man gerne vil optage en video af et langvarigt projekt. Det foregår i praksis ved at kameraet optager fotos med faste intervaller – fx et foto hver time – i hele projektets varighed. De mange fotos sættes derefter sammen til en video, som kan afspilles på få minutter og vises projektet som video i super høj hastighed. Mange vildtkameraer giver denne mulighed – det gælder også Technaxx TX-117. Men til forskel til mange andre kameraer på markedet, har Technaxx en mulighed for at indstille kameraet til at producere den færdige videofilm, når projektet er slut. I stedet for at stå med hundredvis af fotos, der skal redigeres med et videoredigeringsprogram før det bliver til en video, kan kameraet indstilles til at gøre hele arbejdet. På den måde kan Technaxx TX-117 udføre time-lapse nemt og hurtigt uden at brugeren behøver bruge tid på efterbearbejdning.

Specifiktioner

 • Mål: (L) 8,7 x (B) 4,4 x (H) 10,7 cm
 • Vægt: 141 gram
 • Fotoopløsning: 12MP (4608×2592*), 8MP (3840×2160*), 5MP (3072×1728*), 3MP (2304×1296*), 2MP (1920×1080), 1MP (1280×720)
 • Videoopløsning: 1920×1080/25fps, 1280×720/30fps, 720×480/30fps, 640×480/30fps, 320×240/30fps
 • Synsfelt: 62 grader
 • PIR sensor rækkevidde: 15 meter
 • IR nattesyn rækkevidde: 18 meter
 • Strømforsyning: 4 x AA-batterier
  Der kan tilkobles en strømforsyning til stikkontakt eller et solcellepanel, hvis driftstiden skal forlænges.
 • Sprog i menu: Dansk, engelsk, tysk, svensk, finsk, spansk, fransk, italiensk, hollandsk, portugisisk og kinesisk.

Har du spørgsmål?

Matcher Technaxx TX-117 ikke dine behov? Så tag et kig på vores test af vildtkameraer og find et vildtkamera, der passer til dig. Du kan også tage et blik på nogle af vores andre test af specialkameraer, heriblandt vores test af actionkameraer og dash cams.

Overvejer du at anskaffe dig et vildtkamera og har du spørgsmål i forbindelse med dette er du altid velkommen til at kontakte os. Du skal blot udfylde vores kontaktformular og så vender vi tilbage så hurtigt som muligt

4.4/5 (8 Reviews)

Om forfatteren

admin administrator

Skriv et svar